Eavesdropping on the Pasha's salon: usual and unusual readings of an eighteenth-century bureaucrat - Sievert, Henning (Osmanlı araştırmaları, 2013)
Bu makale bir seçme yazılar koleksiyonu, vakıf kütüphanesi ve tereke defterlerindeki kitap listeleri ışığında 18. yüzyıl yüksek mevki sahibi bürokratlarının entelektüel çalışmalarının ve okuma ilgilerinin izini sürmektedir. Sonuçlar karşılaştırılarak nüfuzlu bir yüksek bürokratın yani Ragıp Paşa’nın (ö. 1763) entelektüel faaliyetleri ve okumaya olan ilgisi söz konusu sosyal grup bağlamında ele alınmaktadır.