Nasylʹstvo nad cyvilʹnym naselennjam: Vinnycʹka oblastʹ : dokumenty orhaniv deržbezpeky, 1941-1944 - Schneider, Wolfgang; Podkur, Roman Jurijovyč; Vasylʹjev, Valerij Jurijovyč (Vydavecʹ Zacharenko V.O., 2020)
U zbirnyku publikujutʹsja dokumenty radjansʹkych orhaniv deržbezpeky pro nasylʹstvo nad cyvilʹnym naselennjam Vinnycʹkoï oblasti, ščo zdijsnjuvalosja nacystsʹkymy ta rumunsʹkymy okupacijnymy strukturamy, riznomanitnymy ochoronnymy ta policejskymy pidrozdilamy uprodovž 1941–1944 rr. Za dopomohoju formuvanʹ miscevoï policiï nacysty na terytoriï oblasti včynyly masovi vijsʹkovi zločyny ta zločyny proty ljudstva. Dokumenty, perevažna bilʹšistʹ jakych vperše uvodytʹsja do naukovoho obihu, svidčatʹ pro vbyvstva meškanciv Vinnyččyny, osoblyvo u rajoni stavky Hitlera "Verfolʹf", jevreïv ta romiv, predstavnykiv partijno-radjansʹkoho aktyvu. (DE-1a)