Espacio, poetología y corporalidad en Borderlands/La Frontera de Gloria Anzaldúa: dinámicas fronterizas entre modos de expresión genéricos y modos perceptivos - Brüske, Anne; Wellner, Inéz Maria (Mitologías hoy, 2021)
En aquest article, es proposa una relectura de l’obra canònica Borderlands/La Frontera de la pensadora xicana Gloria Anzaldúa, des de la perspectiva de la seva poetologia i dels espais que el text produeix a través del seu hibridisme genèric i de la rellevància de la corporalitat del subjecte. Així mateix, en el text es crea no només una experiència multidimensional sinó més aviat un espai de comunicació entre el text i les seves audiències, i un diàleg intersubjectiu entre “les noves Mestizas” i lectors i lectores que no participen en aquesta experiència. Per tal de sostenir aquesta línia d’arguments es recorre a un close reading del text com a obra d’art combinat amb una versió descolonitzada del model fenomenològic de l’espai desenvolupat per Henri Lefebvre a La production de l’espace (1974).