Uvod - Felder, Ekkehard; Jacob, Katharina; Schwinn, Horst; Busse, Beatrix; Große, Sybille; Gvozdanović, Jadranka; Lobin, Henning; Radtke, Edgar (Handbuch europäische Sprachkritik online, 2018)
"Online priručnik za europsku jezičnu kritiku" omogućava komparativni uvid u jezičnu kritiku u europskim jezičnim kulturama. "Online priručnik za europsku jezičnu kritiku" je periodična višejezična internetska publikacija. U priručniku se postepeno objavljuju enciklopedijski članci koji uključuju ključne teme te su od kulturološkog značaja u europskoj perspektivi. Time se nastoji omogućiti pregled povijesti koncepta jezične kritike u Europi. Priručnik s jedne strane omogućuje jedinstveni uvid u pojedinačne jezične kulture, dok s druge strane uzima u obzir i komparativnu perspektivu istih.
Gesehen am 05.05.2023