Offenbarung und Gewalt - Assmann, Jan (Ars brevis, 2014)
En aquest article es condensa la presentació del pensament del professor Assmann sobre la relació entre el monoteisme i la violència. Partint del seu llibre "Monoteisme i violència", el professor d’egiptologia explora els vincles entre revelació i violència i, a la vegada, aprofundeix en el significat distint que té la violència en les cultures politeistes respecte les tradicions monoteistes. - PARAULES CLAU: Violència, revelació, monoteisme, politeisme. - - - Monotheism and Violence - ABSTRACT: This article condenses the presentation of Professor Assmann’s thought about the relationship between monotheism and violence. Starting from his book "Monotheism and Violence", the Egyptology professor examines the links between revelation and violence, and at the same time develops a deeper insight into the different meaning of violence in polytheistic cultures in comparison with monotheistic traditions. - KEYWORDS: Violence, revelation, monotheism, polytheism.
Gesehen am 01.03.2024