Jezik i kulturni identitet Hrvata - Gvozdanović, Jadranka (Kroatologija, 2010)
Prilog pokazuje slojevitost hrvatskog jezičnog identiteta na razini sistema, norme i kulture. Pregled isječaka jezične prakse iz triju razdoblja dvadesetog stoljeća pokazuje kontinuitet hrvatskog jezičnog idioma, te činjenicu da je tzv. hrvatskosrpsk...
Englische Zusammenfassung: Language and cultural identity of Croatians
Gesehen am 21.03.2025