Drevnerusskie glagoličeskie nadpisi-graffiti XI-XVV vekov iz Novgoroda: no. 30-55 - Gippius, Aleksej Alekseevič; Micheev, Savva Michajlovič (Slovo, 2022)
Rad je treći u nizu članaka posvećenih staroruskim glagoljskim natpisima, nakon onih objavljenih 2012. i 2015. godine. Ovdje se prvi put opisuje 26 novih natpisa iz Novgoroda koji datiraju iz 11. i 12. st. Nalazimo ih zapisane na zidovima Katedrale s...