Sutješka regesta: kronološki popis datiranih osmanskih dokumenata 15., 16. i 17. stoljeća iz Arhiva Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci = Sutješka regesta : chronological list of dated Ottoman documents of the 15th, 16th and 17th centuries from the Archives of the Franciscan Monastery in Kraljeva Sutjeska - Ursinus, Michael (Bosna franciscana, 2024)
Naslov rada jasno govori o čemu je riječ kao i povod njegova nastanka. Profesor emeritus dr. Michael Ursinus već nekoliko godina neumorno istražuje Arhive franjevačkih samostana u Bosni osobito njezinu povijest osmanskoga razdoblja što mu je uža specijalnost. Rad je u neku ruku i najava opsežne knjige o istoj temi, a na kojoj je također aktivno radio, na žalost prerano preminuli fra Stjepan Duvnjak, bivši gvardijan ovoga povijesnoga samostana i profesor na Teologiji te jedan od osnivača časopisa Bosna franciscana i njezin član uredništva. Njemu u čast, kao i svim njegovim predšasnicima sutješkoga samostana matične provincije Bosne Srebrene, priređujemo ovu studiju.
Gesehen am 15.07.2025