Najranije fetve koje su izdali osmanski šejhulislami sačuvane kao originali u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici = The earliest fatwas issued by Ottoman sheikhs of Islam preserved as originals in the Franciscan Monastery of the Holy Spirit in Fojnica - Ursinus, Michael (Bosna franciscana, 2025)
Osmanski fundus Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici od iznimne je važnosti za povijest bosanskih franjevaca tijekom 15. i 16. stoljeća, jer nijedna druga samostanska institucija u Bosni i Hercegovini ne sadrži zbirku osmanske građe za ovo razdoblje koja bi bila ni približno tako sveobuhvatna. Ovom najstarijem razdoblju pripada više od 120 datiranih dokumenata u ovoj zbirci prema Kronološkom katalogu do sada objavljenih dokumenata u fasciklu 30 svezak 5 izdanja FOJNICA.